ЗСУ змогли за добу знищити 26 вертольотів завдяки далекобійній зброї, - Зеленський

ЗСУ змогли за добу знищити 26 вертольотів завдяки далекобійній зброї, - Зеленський

Збройні сили України змогли за одну добу знищити 26 ворожих вертольотів завдяки далекобійній зброї від партнерів.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі із представниками балтійських ЗМІ. За його словами, деяка далекобійна зброя, яку Сили оборони отримали від партнерів, завдала серйозних втрат російським Військово-повітряним силам.

Він не уточнив, якою саме зброєю вдалось знищити таку велику кількість техніки.

"Партнери передали нам деяку далекобійну зброю. Я не говоритиму яку, але партнери зрозуміють. Ми нею знищили 26 вертольотів за добу, 12 літаків, які піднімалися і били потім ракетами, проти яких ці системи і працювали. Ми 12 знищили за раз. Просто було чим", - зазначив президент Володимир Зеленський.

Президент також заявив, що Україна потребує додаткових засобів від партнерів, аби урятувати більше життів мирних громадян.

"Якби партнери дали Україні сім таких систем, то люди у Харкові, Херсоні, Одесі не гинули б", – додав Зеленський.

Він зазначив, що знищення 38 літаків та вертольотів рф за добу це була самооборона. За його словами, ЗСУ знищили тих, "хто атакував і повністю контролював небо".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, якщо Україна програє у війні, то росія на цьому не зупиниться. Наступними жертвами російської агресії можуть стати країни Балтії, Молдова, Фінляндія, Узбекистан та інші, наголосив президент Володимир Зеленський на брифінгу в Литві.

Головне