ЗСУ завдали 15 ударів по позиціях ворога та уразила три ЗРК

ЗСУ завдали 15 ударів по позиціях ворога та уразила три ЗРК

ЗСУ завдали 15 ударів по позиціях ворога та уразила три зенітно-ракетних комплекса. Про це повідомили у Генштабі.

Протягом минулої доби відбулося 69 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав три ракетних та 35 авіаційних ударів, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Силами та засобами протиповітряної оборони знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59 та шість "Шахедів". Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Під артилерійським вогнем опинилися близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили понад 15 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка та Кислівка Харківської області та ще дев'ять атак біля Надії Луганської області.

На Мар’їнському та Шахтарському напрямках наші захисники відбили понад 20 атак окупантів в районі Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, а також дві атаки південніше Золотої Ниви та південніше Пречистівки Донецької області.

На Херсонському напрямку українські захисники ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогневе ураження по тилах противника.

На Мелітопольському напрямку мають частковий успіх південніше Роботиного Запорізької області.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська в ніч проти 18 жовтня здійснили шість ракетних ударів по території міста Запоріжжя. Вид ракет, які використали під час атаки на Запоріжжя, наразі встановлюється.  Троє людей вважаються безвісти зниклими. Внаслідок атаки пошкоджено вісім квартир.

Свідок інциденту розповів, що ракета з росії вразила сусідню квартиру, в якій жило молоде подружжя. Зараз рятувальники шукають їх під завалами.

"Прокинувся від удару і від крику дружини: її ноги були у склі. Я її обтрусив і потім побачив, що і у мене рани на руках" - розповів чоловік.

Ракета влучила у багатоквартирний будинок у центрі міста, зруйновано під’їзд з 5 по 3 поверхи, розповіли у ДСНС. Рятувальники підтвердили, що в результаті терористичної атаки загинули двоє людей, ще троє – травмовані.

 

Головне