ЗСУ закріпилися на кількох плацдармах на лівому березі Херсонщини

ЗСУ закріпилися на кількох плацдармах на лівому березі Херсонщини

Українським військовим вдалося закріпитися на кількох плацдармах на окупованому лівому березі Дніпра на Херсонщині. Про це повідомили у Морській піхоті ЗСУ.

"У результаті заздалегідь спланованих заходів щодо відсічі широкомасштабної збройної агресії російської федерації, Сили оборони України провели серію успішних дій на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку. Завдяки мужності та професійності українським морським піхотинцям, у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони, вдалося закріпитися на декількох плацдармах", - йдеться у повідомленні.

Також у Морських силах наголосили, що у ході спецоперацій українські захисники завдали ворогу тотальних втрат.

"З початку проведення зазначених заходів ворог втратив: особового складу – 1 216 вбитими та 2 217 пораненими, 24 танки, 89 артилерійських систем та мінометів, 135 одиниць різноманітної автомобільної техніки, 48 одиниць бойових броньованих машин, у тому числі БТР та БМП, 9 РСЗВ, 14 плавзасобів, 15 одиниць спеціальної техніки, 4 командні пункти, 29 складів з боєприпасами, як польових, так і стаціонарних", - повідомили у Морській піхоті.

Крім того оборонці нейтралізували 135 FPV-дронів та пʼять ворожих дронів оперативно-тактичного рівня.

"Українські морські піхотинці здійснюють вогневі ураження на лівобережжі Херсонщини та проводять дії з метою знищення ворога", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна", голова пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков вважає, що російські окупанти переселяють працівників "держустанов" вглиб Херсонщини, бо бояться наступу ЗСУ

Головне