ЗСУ захопили ворожий Т-80 та знищили 29 одиниць техніки рф на Таврійському напрямку

ЗСУ захопили ворожий Т-80 та знищили 29 одиниць техніки рф на Таврійському напрямку

Силам оборони України на Таврійському напрямку минулої доби, 21 червня, вдалось "затрофеїти" ворожий Т-80 та утилізувати 29 одиниць озброєння і військової техніки ворога. Більше про оперативну ситуацію на вказаному відтинку фронту в ефірі "Ми-Україна" розповів речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

Він наголосив на тому, що українські захисники продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, є просування у бік противника на відстань до 1 км. Йдеться про так зване "вирівнювання фронту".

"Протягом минулої доби російські окупаційні війська 29 разів атакували наші позиції на Таврійському напрямку. Здійснили 574 обстріли, застосовуючи РСЗВ, танки та ствольну артилерію. Найчастіше та найінтенсивніше ворог атакував на Донеччині - в районі Авдіївки та Мар'їнки. Отримавши гідну відсіч відступив. Найголовніше з нашої сторони - втрат позицій не допущено", - наголосив Шершень.

Орієнтовні втрати ворога за добу становили 129 окупантів вбитими, та ще 236 пораненими. Обмінний фонд України поповнився ще п'ятьма полоненими.

Українські артилеристи на Таврійському напрямку напередодні виконали 1212 вогневих завдань. Силами та засобами ППО на вказаній ділянці було ліквідовано два розвідувальних дрони - "Орлан-10" та Zala.

"Знищено 29 одиниць озброєння та військової техніки ворога. Лише за ніч знищено РЛС "Зоопарк-1", РЕБ "Поле-21", один танк та чотири одиниці БМП. Також вчора армія рф позбулась САУ 2С9 "Нона". Окремо виділяємо те, що нашими підрозділами захоплено танк Т-80. Це дуже цінний трофей і тепер він буде приносити користь ЗСУ", - зазначив Шершень.

Як писав "Ми-Україна" раніше, час від часу ворожим ударним безпілотникам вдається досягати населених пунктів України, які знаходиться в глибокому тилу, пролітаючи великою частиною нашої країни. Як “шахеди” долітають до західних областей пояснив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Головне