ЗСУ відбили ворожі атаки поблизу 10 населених пунктів в чотирьох областях, - Генштаб

ЗСУ відбили ворожі атаки поблизу 10 населених пунктів в чотирьох областях, - Генштаб

Сили оборони України відбили ворожі атаки у районах 10 населених пунктів на Харківщині, Луганщині, Донеччині та Запоріжжі. Про це свідчать дані свіжого зведення Генштабу на ранок 13 лютого. 

“За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Гряниківка Харківської області; Кремінна і Білогорівка на Луганщині; Виїмка, Федорівка, Васюківка, Бахмут, Іванівське і Кліщіївка Донецької області та Залізничне на Запоріжжі”, - вказано у звіті. 

Росія наступає на п’ятьох напрямках – основні зусилля ворога на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Авіація Сил оборони України завдала вісім ударів по районах зосередження окупантів, а також три удари по позиціях ЗРК. Наші ракетники та артилеристи уразили 10 районів зосередження живої сили, одну позицію протиповітряної оборони та три склади боєприпасів противника.

Обстріли України: які міста та села опинились під ворожим вогнем 12 лютого 2023 року

Упродовж учорашнього дня російське окупаційне військо завдало чотири ракетних удари та здійснило 85 обстрілів з РСЗВ.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без змін, ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявлено. Під вороив вогнем опинилось 18 населених пунктів, серед яких - Товстодубове, Бачівськ, Басівка і Попівка Сумської області та Красне, Глибоке, Вовчанськ, Фиголівка, Новомлинськ і Дворічна на Харківщині.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках під вогневе ураження потрапили 22 райони населених пунктів. З-поміж них - Кислівка, Котлярівка, Піщане і Берестове Харківської області та Новоселівське, Макіївка, Невське, Діброва і Білогорівка на Луганщині.
  • На Бахмутському напрямку обстрілів зазнали райони 16 населених пунктів. До їх числа увійшли: Спірне, Васюківка, Івано-Дар’ївка, Парасковіївка, Залізнянське, Часів Яр, Бахмут, Ступочки і Кліщіївка. 
  • На Авдіївському та Новопавлівському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили райони 25 населених пунктів, включно з Тоненьким, Авдіївкою, Первомайським, Золотою Нивою, Невельським, Красногорівкою, Мар’їнкою, Пречистівкою та Богоявленкою Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку росіяни обстріляли Времівку і  Новопіль на Донеччині; Гуляйполе, Степове, Ольгівське, Новоданилівку, Новоандріївку, Малу Токмачку, Степногірськ і Чарівне Запорізької області та Нікополь на Дніпропетровщині.
  • На Херсонському напрямку окупанти продовжили обстрілювати Херсон. Під ворожим вогнем опинились також райони 20 населених пунктів, зокрема, Милового, Зміївки, Республіканця, Новокаїрів, Веселого, Микільського, Антонівки та Дніпровського Херсонської області.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на ранок 13 лютого ворог знову збільшив кількість ракетоносіїв російської федерації в акваторії Чорного моря. Наразі там знаходяться два споряджених ракетоносії з вісьмома ракетами. Це говорить про те, що ворог не відмовився від ракетних атак. 

Головне