ЗСУ уразили корабель "Костянтин Ольшанський" у Криму, - Дмитро Плетенчук

ЗСУ уразили корабель

ЗСУ атакували корабель "Костянтин Ольшанський" українським "Нептуном", ушкодження судна уточнюються. Про це повідомив речник ВМС Плетенчук в ефірі FREEДOM.

Речник ВМС ЗСУ повідомив, що це судно 10 років тому росіяни вкрали в України під час окупації Криму. Вони дев'ять років розбирали його на частини, а за останній рік вирішили відновити, щоб видати за пошкоджений раніше "Мінськ" чи "Оленегорський горняк".

"Корабель цей повинен був використовуватися Україною. Тому було прийняте рішення про ураження цієї одиниці нашим "Нептуном", - сказав Плетенчук в ефірі FREEДOM.

Та додав, що ступінь пошкоджень ураженого корабля наразі визначається, але точно можна сказати, що він зараз не боєздатний.

Нагадаємо, влада Бєлгородської області рф заявила про нічний обстріл цього регіону. У міноборони росії відзвітували про знищення 13 ракет. Про це повідомив місцевий губернатор В'ячеслав Гладков.

"Над Білгородом та Білгородським районом спрацювала система ППО – збито 13 повітряних цілей на підльоті до міста", - йдеться у повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ніч проти 26 березня російські війська атакували Україну 12 дронами типу Shahed. Про це повідомив Командувач Повітряними силами Збройних сил України Микола Олещук.

Головне