ЗСУ стримують наступ ворога на більшості напрямків: Генштаб про ситуацію на фронті

ЗСУ стримують наступ ворога на більшості напрямків: Генштаб про ситуацію на фронті

Українські захисники відбили атаки ворога на Покровському, Куп’янському, Лиманському та Сіверському напрямках. Найбільш запеклі бої точилися на Покровському напрямку, де за день відбулося 27 бойових зіткнень. Загалом протягом 26 травня відбулося 67 бойових зіткнень. 

Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ. 

На Харківському напрямку російські окупанти намагалися просунутися в бік Стариці з Мурома, а також ведуться бої біля Вовчанська та Липців. Загалом на напрямку протягом дня відбулося 11 бойових зіткнень. Крім того, ворог завдав авіаударів по Слобожанському.

На Куп’янському напрямку триває атака окупантів біля Новоєгорівки. Зафіксовано два авіаудари - по Першотравневому та Кислівці.

На Лиманському напрямку ворог, зазнавши невдачі біля Невського, здійснив два штурми в районі Тернів, які також не мали успіху.

На Сіверському напрямку російська авіація завдала чотирьох авіаударів керованими бомбами поблизу Закітного.

На Покровському напрямку точилися запеклі бої, зосереджені в районі Новоолександрівки та Уманського. З початку доби було 27 бойових зіткнень. Загарбники активно застосовують авіацію. Українські військові контролюють ситуацію та завдають значних втрат ворогу. За день на цьому напрямку окупанти втратили 244 військовослужбовці, а також один танк, дві БМП, три БТР, один автомобіль та один міномет. 

На Курахівському напрямку кількість бойових зіткнень не змінилася. Зафіксовано два авіаудари КАБами поблизу Костянтинівки.

На Придніпровському напрямку українські військові відбили чергову атаку ворога в районі Кринок. Загальна кількість зросла до чотирьох. 

На інших напрямках суттєвих змін в обстановці не зафіксовано.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сили оборони України зупинили армію росіян на північ від Харкова та продовжують вибивати російські війська з їхніх позицій.

Головне