ЗСУ просунулися у районі Бахмута та на заході Запорізької області

ЗСУ просунулися у районі Бахмута та на заході Запорізької області

Українські військовослужбовці у межах контрнаступу 3 вересня продовжували просунулися в районі Бахмута Донецької області та на заході Запорізької області.

Про це повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Там цитують повідомлення Генерального штабу Збройних сил України про те, що українські війська наступали на Мелітопольському напрямку. Геолокаційні кадри, опубліковані 2 і 3 вересня, показують, що Сили оборони контролюють південну частину Кліщіївки.

Речник Таврійського угруповання військ України Олександр Штупун заявив, що українські сили досягли невизначених успіхів у напрямку Вербового, що за 18 кілометрів на південний схід від Оріхова.

Кілька російських джерел стверджували, що українські сили продовжують діяти на лівому (східному) березі Дніпра в окупованій Херсонській області.

Нагадаємо, Повітряні сили Збройних сил України заявили про понад два десятки збитих ворожих дронів у ніч проти 4 вересня.

“Усього зафіксовано пуски 32 ”шахедів”, які атакували Одещину та Дніпропетровщину. Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 23 ворожі ударні БпЛА“, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Збройні сили України за минулу добу, 3 вересня, знищили ще 460 російських окупантів. Таким чином кількість ліквідованих загарбників з початку повномасштабного вторгнення становить понад 265 тис. солдатів.

Головне