ЗСУ на півдні подекуди прорвали першу лінію оборони росіян

ЗСУ на півдні подекуди прорвали першу лінію оборони росіян

ЗСУ на півдні подекуди прорвали першу лінію оборони російських військ й перейшли на проміжну. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За її словами, окупанти наразі кидають резерви на південь і на схід з-поміж професійних контрактників.

"Наші війська на півдні подекуди вже прорвали першу лінію оборони й перейшли на проміжну. І там вони стикаються з тим, що ворог на основних, ключових для них панівних висотах фактично створив бетонні інженерні укріплення. Це, безумовно, ускладнює рух наших військ і самі бойові дії", — зазначила Маляр.

В п’ятницю, 4 серпня Маляр повідомляла, що бойові дії на сході України залишаються епіцентром бойових дій для військ рф, там тривають важкі бої, а ворог запланував стратегічний наступ.

Нагадаємо, протягом минулої доби ворог завдав одного ракетного та 50 авіаційних ударів, здійснив 86 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Внаслідок російських атак є загиблі та поранені серед цивільних. Руйнувань зазнали житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

Як писали "Ми-Україна" раніше, станом на ранок 5 серпня ЗСУ відправили у пекло ще 620 окупантів. Загалом з початку повномасштабної війни в України російське військо втратило 249 110 солдатів.

Головне