ЗСУ на Лимано-Куп’янському напрямку знищили два танки ворога

ЗСУ на Лимано-Куп’янському напрямку знищили два танки ворога

Сили оборони України знищили два ворожі танки Т-80 та БМП на Лимано-Куп'янському напрямку. Загалом росіяни п’ять разів атакували українські позиції.

Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

“Два російські танки Т-80, станція РЕБ, десять дронів та безпілотників знищені на нашій ділянці фронту”, – повідомив він.

За його словами, загалом росіяни п’ять разів атакували українські позиції на Лиманському та Куп’янському напрямках. Зокрема, й у районі Білогорівки. Також ворог здійснив 16 авіаційних нальотів. Артилерією різних калібрів і видів 522 рази окупанти обстріляли позиції українських військ.

“Під час відбиття атак ліквідовано 51 загарбника, 117 отримали поранення. Знищено два ворожих танки Т-80, БМП-2, два міномети, протитанкову гармату “Рапіра”, станцію радіоелектронної боротьби, два безпілотники “Орлан-10″, вісім дронів-камікадзе та польовий склад з боєприпасами”, - додав Череватий.

Нагадаємо, Збройні сили України протягом доби виконали 1545 вогневих завдань на Таврійському напрямку. Військові знищили 18 одиниць ворожої техніки.

Також наші воїни знищили 18 одиниць техніки ворога, зокрема:

  • три танки;
  • шість ББМ;
  • три артилерійських системи та міномети;
  • два РСЗВ;
  • один БпЛА;
  • три одиниці автомобільної техніки.

Крім того, було знищено вісім складів боєприпасів ворога та один пункт управління/командно-спостережний пункт.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українські прикордонники “Сталевого кордону” знищили російський комплекс спостереження “Муром-М” на Харківському напрямку.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.