ЗСУ на Донеччині зазнали успіху: за добу на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень

ЗСУ на Донеччині зазнали успіху: за добу на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень

Протягом минулої доби, 10 вересня, на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень. росіяни завдали п'ять ракетних та 87 авіаударів, здійснили 44 обстріли з реактивних систем залпового вогню по українських військах та цивільних об’єктах України. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

російських авіаційних ударів зазнали населені пункти Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської областей, острови Первомайський та Зміїний.

Також окупанти атакували Україну 33 дронами-камікадзе типу Shahed-136/131, українська протиповітряна оборона знищила 26 з них. Внаслідок обстрілів було зруйновано та пошкоджено понад 100 приватних житлових будинків.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти проводять активну диверсійну діяльність у прикордонних районах задля недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки.

На Бахмутському напрямку Сили оборони мають частковий успіх в районі Кліщіївки Донецької області тривають бої. Окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону українських військ в районах Оріхово-Василівки, Кліщіївки та Курдюмівки, що на Донеччині.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках українські захисники успішно тримають оборону в районах Кераміка, Авдіївки, Сєверного, Мар’їнки та Рівнополя Донецької області. Там росіяни здійснили близько 20 безрезультатних спроб витіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки окупантів. А українські підрозділи ракетних військ уразили вісім російських артилерійських засобів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у росії повідомили про атаку дронів на Бєлгородську область у ніч проти понеділка, 11 вересня. Російська протиповітряна оборона нібито збила дві цілі.

Головне