ЗСУ ліквідували майже дві роти окупантів на Таврійському напрямку за добу

ЗСУ ліквідували майже дві роти окупантів на Таврійському напрямку за добу

Збройні сили України ліквідували майже дві роти окупантів на Таврійському напрямку за добу. Також було знищено 21 одиницю техніки та шість складів боєприпасів російських окупантів на південному напрямку.

Про це повідомив командувач Сил оборони Таврійського напрямку генерал Олександр Тарнавський у своєму Telegram-каналі. За його словами, втрати ворога вбитими та пораненими за добу склали ще майже дві роти.

"Знищено 21 одиницю військової техніки противника. Зокрема, 3 ББМ, 10 артилерійських систем та мінометів, два БпЛА, чотири одиниці автомобільної та дві одиниці спеціальної техніки", - розповів Тарнавський.

Водночас артилерійські підрозділи Сил оборони Таврійського напрямку протягом доби виконали 1344 вогневих завдання.

Нагадаємо, українські військові на Бахмутському напрямку просуваються швидше, ніж на півдні України. Однак наступ не припиняється ніде, заявив очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов.

“Важко, не буду приховувати, але це цілком зрозуміло, тому що росія за цей час побудувала стаціонарні, повністю обладнані, залиті бетоном оборонні пости. Найголовніше, що наступ не припиняється, а триває. Як на мене, на Бахмутській лінії йде трохи швидше, ніж на півдні, але час покаже”, — розповів Буданов.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ЗСУ на півдні подекуди прорвали першу лінію оборони російських військ і перейшли на проміжну. Окупанти наразі кидають резерви на південь і на схід з-поміж професійних контрактників, повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Головне