ЗСУ, ймовірно, знищили російський ракетний корабель "Циклон", - Плетенчук

ЗСУ, ймовірно, знищили російський ракетний корабель

Чорноморський флот росії, ймовірно, втратив свого останнього носія крилатих ракет, яким був корабель "Циклон".

Про це повідомив керівник пресцентру Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

За його словами, удар по кораблю "Циклон" спричинив поранення всього особового складу. Наразі деталі цієї інформації перевіряються.

"Є вірогідність, що Чорноморський флот втратив в Криму останній носій крилатих ракет. Проте ця інформація ще не підтверджена. Давайте дочекаємося офіційного підтвердження", - зазначив він.

Плетенчук зауважив, що це був саме останній носій крилатих ракет, який базувався в тимчасово окупованому Криму. Втім, на півострові залишають інші судна.

Довідка.

Російські ЗМІ 19 травня писали, що в тимчасово окупованому Севастополі знищили малий ракетний корабель "Циклон" проєкту 22800. Зазначалося, що корабель потонув разом з екіпажем, при цьому, за даними ЗМІ, загинули шість людей, а ще 11 отримали поранення.

Наступного дня ЗМІ повідомили, що Україна знищила цей корабель у Криму за допомогою ракети ATACMS.

Нагадаємо, за підсумками бойової доби 19 травня загальні втрати російської федерації у війні проти України збільшились на ще 1400 солдатів. Сили оборони України також знищили 14 танків, 35бойових броньованих машин та 50 артсистем.Таким чином від початку повномасштабної агресії росії ворог втратив більш як 493 690 військовослужбовців.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські окупанти завдали ракетного удару по місту Ізюм на Харківщині, внаслідок чого було зруйновано пам'ятку архітектури - Будинок культури "Залізничник".

Головне