ЗСУ до Токмака та Волновахи лишилося 20 км, якщо подолаємо - переріжемо окупантам логістику, - Гетьман

ЗСУ до Токмака та Волновахи лишилося 20 км, якщо подолаємо - переріжемо окупантам логістику, - Гетьман

Українським захисникам треба здолати ще 20 кілометрів, аби дійти до Токмака та Волновахи. Як раз там проходить надважливий логістичний шлях, розповів військовий експерт Олексій Гетьман у стрімі на "Ми-Україна".

Він пояснив, що від Волновахи до Токмака і Джанкоя проходить єдина залізниця, по якій ворог переправляє все, що їм потрібно. Це так звана "ракетна дорога".

"Фортифікаційні споруди окупантів йдуть якраз паралельно цій залізниці. Коли ми подолаємо ці 20 кілометрів до Токмака й Волновахи, то ми переріжемо їм єдину логістичну можливість щось більш-менш суттєве постачати для усього угруповання, яке там знаходиться, включаючи тимчасово окупований Крим", - зазначив Гетьман.

Експерт додав, що там ще залишиться низка автомобільних доріг, яким можна буде рухатися. Проте наголосив на тому, що масштаби та обсяги перевезень автотранспортом та залізницею є непорівнянними.

"Неможливо буде росіянам поставити по автомобільних дорогах все , що треба для такого великого угруповання", - підкреслив оглядач.

Нагадаємо, ГУР МО 11 вересня повідомило про здійснення унікальної операції, внаслідок якої Україна повернула контроль над Чорноморськими буровими нафтогазовидобувними платформами, що відомі як “Вишки Бойка”. Ці платформи агресор окупував ще у 2015 році з того часу використовував їх як майданчики для авіації та радіолокаційних станцій (РЛС).

Як писав "Ми-Україна" раніше, українські військові знищили ще шість катерів росії, які спробували відновити втрачені позиції з води під час маневрування серед островів уздовж окупованого лівобережжя Херсонщини.

Головне