ЗС Індії відбили корабель у сомалійських піратів - екіпаж пробув у полоні три місяці 

ЗС Індії відбили корабель у сомалійських піратів - екіпаж пробув у полоні три місяці 

Військовий флот Індії повідомив про успішну операцію із визволення вантажного судна MV Ruen, який зловмисники захопили торік у грудні. Як пише The Guardian, битва за судно тривала 40 годин.

"Індійський військовий корабель "Калькута" "за останні 40 годин спільними діями успішно загнав у кут і змусив усіх 35 піратів здатися, а також забезпечив безпечну евакуацію 17 членів екіпажу", - йдеться у повідомленні ВМС Індії. 
 
Перехопити суховантаж військовим вдалось минулої п'ятниці, 15 березня. Пірати стали обстрілювати індійську "Калькуту", який діяв "відповідно до міжнародного права, з метою самооборони та боротьби з піратством, застосовуючи мінімальну силу, необхідну для нейтралізації піратської загрози судноплавству та морякам". 

Корабель разом з екіпажем був врятований від загарбників 2600 км від індійської берегової лінії. Жоден член екіпажу в ході операції не постраждав. 

Болгарський власник судна MV Ruen назвав визволення корабля "великим успіхом не тільки для нас, а й для всієї світової морської спільноти". Нині МЗС Болгарії працю над повернення свої врятованих громадян на Батьківщину. Окрім громадян Болгарії на кораблі несли службу дев'ятеро бірманців та один анголець. 

Викрадення сомалійськими піратами вантажного судна MV Ruenу грудні 2023 року стало їхнім першим успіхом з 2017 року. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, наприкінці лютого єменські хусити вперше атакували фрегат військової місії ЄС в Червоному морі. Йдеться про німецький F-124 Gessen.

 

 

 

Головне