Зробив неможливе: військовий ЗСУ з кулемета збив російську крилату ракету

Зробив неможливе: військовий ЗСУ з кулемета збив російську крилату ракету

Військовослужбовець Повітряних Сил ЗСУ під псевдонімом "Доктор Мом" збив російську крилату ракету за допомогою кулемета.

Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

У цивільному житті чоловік був медиком, а нині служить у складі мобільної вогневої групи. Військовий згадав, як уранці, 12 червня, його підрозділ перехопив ворожу ракету, що мала на меті Київщину.

Отримавши команду "готовність", військовослужбовець вирушив на позицію разом зі своїми побратимами. По радіо повідомили, щоціль наближається.

"Кілька секунд і ми побачили ворожу ракету, що неслася у бік Василькова. Не вагаючись, взяв свій кулемет і відкрив вогонь по цілі. В думках було лише одне – маю влучити! Пустивши чергу з кулемета побачив, що ракета почала відхилятися від курсу та знижуватись", - розповів він.

Сергій додав, що емоції у той момент були переповнені. Він повірив у свій успіх тільки після того, як на власні очі побачив уламки ракети.

"Нині, розповідаючи подробиці того ранку, Сергій дещо ніяковіє, мовляв, нічого особливого не зробив. Та ми чітко знаємо, що саме такі, як Сергій, захищають українців від ворожих ракет та дронів і наближають нашу Перемогу", - зауважили в ПС.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, суддя ВАКС застосував запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 3 мільйонів гривень до колишнього керівника Державної міграційної служби України.

Головне