Зробити колишню Арку дружби народів символом ЛГБТ або веселки над водою - такий варіант розглядають в Інституті нацпам'яті

Зробити колишню Арку дружби народів символом ЛГБТ або веселки над водою - такий варіант розглядають в Інституті нацпам'яті

Голова Українського інституту національної пам’яті (УІНП) Антон Дробович вважає, що Арку Свободи українського народу (раніше - Арка дружби народів) не обов’язково зносити, якщо її перестануть зчитувати як радянський символ. 

Пропозицію висунув голова Інституту Антон Дробович в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Я бачу три сценарії розвитку подій довкола цього об'єкта. Перший сценарій – повний демонтаж. Другий варіант – залишити все, як є, і тоді буде демонтаж примусовий, бо рано чи пізно це зроблять самі громадяни, як зробили з Леніним. Третій варіант – залишити арку і зробити, як в 2017-му році, з неї веселку як символ ЛГБТ або просто символ веселки над водою", - йдеться у повідомленні.

На думку очільника УІНП, веселка по-справжньому переозначить цей об'єкт, створивши навколо нього новий контекст та дискусію.

Нагадаємо, після поєдинку в Саудівській Аравії у якому український боксер Олександр Усик здобув перемогу над британцем Тайсоном Ф’юрі, його визнали найкращим боксером світу. Про це повідомило видання.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська впустили чотири авіабомби на Бєлгородську область. Про це повідомив російський Telegram-канал Astra.

Відомо, що 17 травня у Шебекіно Бєлгородської області знайшли одразу три ФАБ-500.

Головне