Зразки ґрунту із зворотного боку Місяця вперше доставили на Землю

Зразки ґрунту із зворотного боку Місяця вперше доставили на Землю

На Землю успішно повернувся китайський місячний зонд "Чан’е-6" (Chang’e-6) зі зразками породи з поверхні зворотного боку Місяця. Про це повідомляє CGTN.

Зонд приземлився у посадковій зоні автономного району Внутрішня Монголія на півночі Китаю.

Китайський місячний модуль Chang'e-6 повернувся на Землю, успішно завершивши свою історичну місію зі збору перших в історії зразків із зворотного боку Місяця.

Приземлення транслювали під час прямої трансляції. Модуль приземлився на парашуті.

Зонд повернувся на Землю з місячним пилом та камінням зі зворотного боку Місяця загальною вагою до двох кілограмів. Спочатку їх проаналізують дослідники в Китаї, а потім буде відкрито доступ до зразків для міжнародних вчених, пише CNSA.

Зворотний бік Місяця мало вивчений, бо наший супутник звернений до Землі лише одним боком — його період обертання навколо нашої планети дорівнює періоду обертання навколо своєї осі. Зворотна сторона Місяця підходить для радіоастрономії та іншої наукової роботи.

Нагадаємо, до України доставили першу партію боєприпасів в рамках чеської ініціативи із закупівлі снарядів для нашої держави. Про це повідомив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала.

Як писали "Ми-Україна" раніше, армія російської федерації вдарила по житловому кварталу Херсона, в результаті російської агресії поранення отримали двоє чоловіків. Про це повідомила Херсонська обласна військова адміністрація.

 

Головне