Знущання над малолітнім: поліція оголосила підозру 15-річному фігуранту

Знущання над малолітнім: поліція оголосила підозру 15-річному фігуранту

Поліція Полтавської області повідомила про підозру у скоєнні сексуального насильства над 12-річним хлопцем двом місцевим жителям.

Про це заявила пресслужба поліції Полтавщини.

Згідно з інформацією, підозрюваними є 15-річний і 22-річний жителі селища Котельва, як повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Полтавській області.

15-річному хлопцю висунули підозру за статтею 153, частина 4, Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

22-річного підозрюють у скоєнні сексуального насильства (частина 4 статті 153) та залученні неповнолітніх і малолітніх до протиправної діяльності (частина 2 статті 304). Йому загрожує до 10 років ув’язнення.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу для підозрюваних.

Що відомо про цю справу?

 

Місцеві органи влади та правоохоронці повідомили, що інцидент стався ще в середині червня цього року. Проте поліція дізналася про нього лише 5 серпня і не почала досудове розслідування. Натомість були складені адміністративні протоколи на батьків двох підлітків, які отримали штраф у розмірі 850 гривень. Щодо третього хлопця, на той час його навіть не намагалися знайти.

Через бездіяльність поліції, яка не відреагувала на звернення батьків потерпілого хлопчика, четверо правоохоронців відсторонені від виконання службових обов’язків.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Голосіївському районі Києва 2 вересня сталася стрілянина. У результаті одна людина постраждала.

Головне