Знищення "Цезаря Кунікова": у ВМС оцінили, скільки моряків могли загинути на кораблі

Знищення

На знищеному російському десантному кораблі "Цезар Куніков" могли перебувати до 90 моряків. Таку думку висловив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук.

За його словами, нині невідомо, скільки точно моряків було на кораблі. Однак втрати серед особового складу мають бути суттєвими, переконаний Плетенчук.

"Станом на зараз верифікованої інформації щодо цього немає. Маємо лише інформацію, що пошукова операція успіхом не завершилася" - розповів речник Військово-морських сил.

При цьому він додав, що оскільки корабель перебував у морі, значить екіпаж був на борту.

"Скоріше за все - відповідно до штатної чисельності, це майже 90 моряків. Тому в принципі втрати серед особового складу мають бути суттєвими, але поки що кількість ми підтвердити не готові", - зазначив речник ВМС.

Нагадаємо, ЗСУ та ГУР 14 лютого потопили російський десантний корабель "Цезар Куніков". Це сталося поблизу Алупки. Корабель вразили ударними морськими дронами "Magura V5". Він отримав критичні пробоїни по лівому борту та почав тонути.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Чорному морі біля Сімеїзу та Кацівелі у Криму прогриміли потужні вибухи. Місцеві жителі чули вибухи, схожі на детонацію боєкомплекту.

Головне