Знімав про торгівлю Польщі з рф: польські правоохоронці затримали журналіста Ткача

Знімав про торгівлю Польщі з рф: польські правоохоронці затримали журналіста Ткача

Польська поліція затримала українського журналіста Михайла Ткача, коли той знімав матеріал про транзит продукції між Польщею, росією та Білоруссю. Деяку частину отриманого матеріалу польські правоохоронці видалили.

Про це повідомила "Українська правда".

Журналіст пояснив, що його затримали біля кордону Польщі з Білоруссю. Після пред'явлення документів та журналістських посвідчень поліцейські почали їх обшук та конфіскацію камер. Пізніше, коли їх доставили до комендатури, у них вилучили телефони, документи та карти пам'яті з камер.

Під час обшуку поліцейські пошкодили зарядний пристрій для акумуляторів і спілкувалися виключно польською мовою. У комендатурі представники спецслужб розмовляли з українцями англійською мовою.

"До нас під’їхали польські поліцейські. Ми показали наші документи і посвідчення журналістські. Вони почали хапати наші камери, обшукувати... На допиті в комендатурі я повідомив, що ми журналісти і сказав, що ми знімаємо як сільськогосподарська продукція йде з Росії і Білорусі в Польщу. Було видно, що представники польської спецслужби перелякалися. Вони почали мене запитувати, хто ще про це знає, чи знають про це українські можновладці, український уряд. Розпитували, хто наші джерела, як ми про це дізналися, скільки часу ми працюємо над цією темою", - заявив Ткач.

Він розповів, що їх також цікавило, чи планували журналісти публічно розповісти про свою затримку.

Ткача та його оператора тримали в комендатурі протягом 4 годин, не дозволяючи їм зв'язатися з кимось. Після звільнення журналісти виявили, що деяку частину матеріалу, знятого в Польщі, видалили.

Відпустили журналістів тільки після втручання посольства України в Польщі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Шольц виступив проти відправлення військ НАТО чи ЄС в Україну.

Головне