Знеструмлено військові заводи рф: в Брянську вночі сталась пожежа на підстанції

Знеструмлено військові заводи рф: в Брянську вночі сталась пожежа на підстанції

У російському Брянську у ніч проти 16 квітня горіла одна з місцевих трансформаторних підстанцій. Полум'я вщент знищило трансформатор, в результаті чого без електрики залишились одразу декілька важливих військових об'єктів агресора, інформує українська воєнна розвідка. 

В ГУР МО уточнили, що без світла залишились: 

  • в/ч 33149 (29-а окрема залізнична Варшавська орденів Кутузова та Червоної Зірки бригада);
  • 111-ий військовий завод Міноборони рф (машинобудівне підприємство);
  • 192 Центральний завод залізничної техніки (входить до складу Залізничних військ рф).

"Вказані обʼєкти ворог використовував у геноцидній війні проти України. За кожен воєнний злочин, здійснений проти України, буде справедлива відплата", - наголосили в ГУР. 

Нагадаємо, напередодні голова МЗС Дмитро Кулеба відповів на критику США щодо ударів України по російських НПЗ. Він наголосив на тому, що не бачить зв’язку між ударами по нафтопереробних заводах у росії та ймовірними проблемами на глобальному ринку енергоносіїв. Також він зазначив, що зауваження можуть бути конструктивними і у випадку, коли союзники даватимуть допомогу Україні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями Сили оборони України успішно нанесли удар по пункту управління угрупування військ "Центр" окупаційних сил в тимчасово підконтрольному ворогу Луганську.

Головне