Знайшли військовий дрон: КНДР пригрозила оголошенням війни Південній Кореї

Знайшли військовий дрон: КНДР пригрозила оголошенням війни Південній Кореї

У Північнній Кореї заявили, що нібито виявили біля Пхеньяна південнокорейський безпілотник Південної Кореї - країні пригрозили можливістю війни.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на Корейське центральне інформаційне агентство.

"У світлі форми дрона, передбачуваного періоду польоту, коробки для розкидання листівок, прикріпленої до нижньої частини фюзеляжу дрона тощо, цілком імовірно, що саме дрон розкидав листівки над центром муніципалітету Пхеньян. Але висновок ще не зроблено", - заявили в агентстві.

У Північній Кореї підкреслили, що якщо військові зафіксують ще одне порушення повітряного простору з боку Південної Кореї, це розглядатимуть як "серйозну військову провокацію проти суверенітету КНДР та оголошення війни".

У той же час уряд Південної Кореї ніяк не коментував запуск безпілотників, адже, за їх словами, будь-яка відповідь на заяву КНДР лише втягне їх у неправдиві звинувачення.

Напередодні президент Південної Кореї Юн Сук Йоль скликав термінову нараду з питань безпеки, щоб обговорити розгортання північнокорейських військ в росії для підготовки у війні проти України.

Він підкреслив, що така військова активність становить "серйозну загрозу" безпеці Південної Кореї та міжнародної спільноти.

Того ж дня з'явилося відео, як росіяни почали екіпірувати північнокорейських військових

Як писав "Ми-Україна" раніше, "Хезболла" атакувала приватну резиденцію прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу в Кесарії.

Головне