Значна частина окупованого Криму залишилася без світла

Значна частина окупованого Криму залишилася без світла

Значна частина тимчасово окупованого Криму в четверг, 18 січня, залишилася без світла. Масові відключення електроенергії спостерігаються у багатьох населених пунктах півострова.

Про це повідомляє низка місцевих пабліків, зокрема, Telegram-канал "Крымский ветер". Як зазначається, серед великих міст, у яких місцеві повідомляють про відсутність світла, є Керч, Севастополь, Сімферополь, Феодосія, Джанкой і Саки. У деяких містах світло вимкнули частково, а в деяких - повністю.

"У Керчі по всьому місту немає світла, у Севастополі без електрики залишилася більша частина міста. У Сімферополі, Феодосії, Джанкої, Саках також проблеми з електрикою", - розповідають у пабліках з посиланням на інформацію від мешканців міст.

За попередньою інформацією, о 18:05 18 січня сталося аварійне відключення в мережах Кримської енергосистеми. Спрацювала протиаварійна автоматика. Роботи з відновлення електроенергії вже почались, а в деяких населених пунктах вже повідомляють про часткове повернення світла.

Самопроголошений "очільник" Криму Сергій Аксьонов заявив, що відсутність електрики пов'язана із відключенням обладнання на ТЕС.

Нагадаємо, Кремль взявся активно вербувати найманців в росії та на захоплених територіях України задля їх подальшої відправки в країни Африканського континенту. Їх "спокушають" грошима та можливістю не брати участь у бойових діях проти нашої держави.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, захоплений окупантами Крим нашпигований різними системами ППО, попри це українським захисникам вдається знищувати на півострові важливі військові об'єкти противника.

Головне