ЗМІ: Життя президента Ірану під загрозою після аварії гелікоптера

ЗМІ: Життя президента Ірану під загрозою після аварії гелікоптера

Життя президента Ірану Ібрагіма Раїсі та міністра закордонних справ Хусейн-Аміра Абдуллахіана знаходиться під загрозою після аварії гелікоптера, яка сталася вдень 19 травня. Про це пише The Guardian.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Ірану Ахмад Вахіді, рятувальники продовжують пошуки гелікоптера, однак через погані погодні умови та туман у цьому районі їм потрібен якийсь час, аби дістатися до місця катастрофи.

"Ситуація під контролем, рятувальники працюють. Сподіваємося, це буде зроблено якнайшвидше", - заявив Вахіді.

Водночас неназваний чиновник повідомив Reuters, що гелікоптер з президентом Ірану розбився.

"Ми все ще сподіваємось на краще, але інформація, що надходить з місця катастрофи, викликає занепокоєння", - йдеться у повідомленні.

Державне телебачення Ірану припинило усі програми та закликає молитися за Раїсі. У ефірі транслюється пряме включення команд рятувальників, які пішки обшукують гірську місцевість у густому тумані.

Також закликали молитися за іранського президента і в його офіційному акаунті в Instagram.

Як повідомляли "Ми-Україна", вдень 19 травня стало відомо про те, що гелікоптер президента Ірану Ібрагіма Раїсі здійснив "жорстку посадку". Спочатку ЗМІ повідомили, що доля Раїсі невідома, однак згодом сповістили - президент Ірану живий та їде до Тебріза.

Головне