ЗМІ: Росія планувала підірвати польські потяги, що везли зброю в Україну

ЗМІ: Росія планувала підірвати польські потяги, що везли зброю в Україну

Російська розвідувальна мережа у Польщі планувала підірвати потяги зі зброєю та гуманітарною допомогою для України. Про це повідомляє Gazeta Polska.

Згідно з оприлюдненими даними, Національна прокуратура, а саме Люблінське відділення, та агентство внутрішньої безпеки Польщі спільно викрили російських агентів, якими виявилися громадяни Білорусі, росії та України.

Видання наголошує, що це найбільша спецоперація агентства внутрішньої безпеки, яке очолює полковник Кшиштоф Вацлавек. А ліквідована російська розвідувальна мережа - найбільша в історії. 

Польські правоохоронці затримали 15 людей з мережі за звинуваченням у шпигунстві на користь російської військової розвідки ГРУ. 

Також було встановлено, що вони отримували завдання для віддаленого виконання прямо з Москви. За це вони отримували винагороду у криптовалюті, яку потім обмінювали на готівку.

За попередніми даними, усім затриманим членам російської розвідувальної мережі загрожує до 10 років за ґратами.

Як повідомляли “Ми-Україна”, в ніч проти 19 липня російська армія масовано атакувала Одесу та область. Окупанти спрямували на регіон ракети Х-59, Х-22, “Онікси” та “Калібри”, а також безпілотники.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.