ЗМІ: Північна Корея почала постачати росії артилерію

ЗМІ: Північна Корея почала постачати росії артилерію

Північна Корея почала постачати росії артилерію. Про це пише CBS News з посиланням на заяву неназваного американського чиновника.

Наразі точно невідомо, чи є передана росії техніка КНДР обмеженою партією чи це частина довгострокового ланцюжка поставок. 

Також поки незрозуміло, що отримав Пхеньян від Москви у відповідь на передачу техніки. 

Передача північнокорейської артилерії рф стала кульмінацією візиту лідера КНДР Кім Чен Ина до росії минулого місяця. Під час зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним Кім Чен Ин заявив, що російська сторона матиме "повну та беззастережну підтримку" Північної Кореї у "священній боротьбі" росії за захист своїх інтересів та безпеки. Таким чином в КНДР висловилися щодо нападу рф на Україну. 

За деякими даними, КНДР могла попросити у Путіна готівку та їжу в обмін на військову допомогу. Однак поки підтвердження цьому немає.

Нагадаємо, раніше голова ГУР МОУ Кирило Буданов заявив, що росія отримує боєприпаси від Північної Кореї вже півтора місяця. Зокрема, снаряди для гармат і "градів".

Як повідомляли "Ми-Україна", експертка з питань Східної Азії Наталія Бутирська пояснила, що росія потребує зброю, тому і пішла на зближення з КНДР.

Головне