ЗМІ: Білий дім розмірковує над об’єднанням допомоги Україні та Ізраїлю

ЗМІ: Білий дім розмірковує над об’єднанням допомоги Україні та Ізраїлю

Білий дім наразі розмірковує над об’єднанням допомоги Україні та Ізраїлю в один спільний законопроєкт. Про це повідомило NBC з посиланням на джерела у Білому домі та Конгресі.

Водночас законодавці з обох партій, які підтримують додаткову допомогу Україні, запропонували такий варіант як потенційний спосіб продовжити фінансування української армії, попри протидію певних представників Республіканської партії.

Джерело в адміністрації президента США повідомило, що Білий дім "оцінює політичну життєздатність об'єднання допомоги Україні та Ізраїлю". При цьому Сполучені Штати після вторгнення терористів ХАМАС вже надали Ізраїлю термінову військову допомогу. Наразі Білий дім очікує, що для додаткових зусиль буде потрібно схвалення Конгресу.

"Я вірю, що буде потрібна додаткова допомога, що включає допомогу Ізраїлю, враховуючи жахливі терористичні атаки ХАМАС, а також Україні", - наголосив сенатор-республіканець на умовах анонімності.

Крім того, як зазначається, підтримка Ізраїлю не має вплинути на подальшу допомогу Україні. Проте чиновники переконані, що незабаром США повинні будуть оновити запаси свого озброєння.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, військово-повітряні сили ЗС Ізраїлю продовжують завдавати ударів по Сектору Ґази. Від 8 жовтня Армія оборони країни авіаударами вщент зруйнувала 790 житлових будинків і пошкодила ще 5 330 на території напіванклаву.

Головне