Зменшаться можливості експорту та виготовлення: експерт про наслідки знищення С-400 в Криму

Зменшаться можливості експорту та виготовлення: експерт про наслідки знищення С-400 в Криму

Факти знищення російських "анаголовнєт”, серед яких і С-400 "Тріумф", демонструють світові, що вони є не настільки ефективними, як обіцяє рф. Враховуючи це попит на такі системи та комплекси на міжнародному ринку лише скорочуватиметься, розповів директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих в ефірі програми "Лінія Фронту".

"Подібні випадки не додають привабливості таким системам і показують невідповідність тих характеристик, які заявляють росіяни, просуваючи ці системи на міжнародному ринку озброєнь. Історії додає шарму і те, що процес знищення цієї системи ППО фільмується невідомими безпілотним літальним апаратом, який також мав би бути в зоні дії цієї системи. Можна спрогнозувати, що попит на подібні системи буде зменшуватись, і зменшуватись будуть можливості окупантів виготовляти ці системи", – зазначив експерт.

Як відомо,  у тимчасово окупованому Криму 23 серпня відбувся вибух, який знищив російський зенітно-ракетний комплекс С-400 “Тріумф”.

“23 серпня 2023 року близько 10:00 поблизу села Оленівка на мисі Тарханкут у тимчасово окупованому Криму відбувся вибух, який знищив російську зенітно-ракетну систему великого і середнього радіусу дії С-400 “Тріумф”, – йдеться в повідомленні ГУР МО.

Відомо, що внаслідок вибуху було знищено саму установку, встановлені на ній ракети та особовий склад ворога.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у місті Кривий Ріг на Дніпропетровщині у суботу, 2 вересня, прогриміли звуки вибухів.

Головне