"Зливали" позиції ЗСУ на Донеччині: колаборанти проведуть за ґратами до 10 років

У ході слідчо-оперативних дій зібрано беззаперечні докази вини ще двох ворожих поплічників, які збирали для росіян розвіддані про дислокацію та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах Донецької області. Вони проведуть за ґратами до 10 років.

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України в Telegram-каналі. Як зазначається, насамперед зловмисників цікавили позиції українських військовослужбовців у Слов’янську і Краматорську. Вони також передавали ворогу місця розташування та інформацію про технічний стан об’єктів критичної інфраструктури регіону. Окупанти використовували цю інформацію для проведення прицільних ракетних ударів по українських містах.

"Співробітники СБУ затримали обох зловмисників у березні та жовтні минулого року під час контрдиверсійних заходів на Донеччині. За матеріалами української спецслужби суд призначив їм покарання у виді 8 та 10 років ув’язнення відповідно. Серед засуджених – місцевий житель, який здійснював фото-, відеофіксацію переміщення військової техніки ЗСУ", - розповіли в прес-службі.

Розвідувальну інформацію колаборант передавав через месенджери своєму вітчиму, який перебував у лавах угруповань рф і співпрацював із ворожими спецслужбами.

Другий злочинець – направляв "звіти" про базування українських військ у спеціально створений агресором чат-бот. Він зареєструвався під жіночим ім’ям.

"На підставі зібраних доказів суд визнав фігурантів винними за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації); ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до Законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану)", - підсумували в СБУ.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала російського агента, який коригував удари по Харкову.

Головне