“Зливала” позиції ЗСУ в Сєвєродонецьку: зрадницю засудили до 15 років в’язниці

“Зливала” позиції ЗСУ в Сєвєродонецьку: зрадницю засудили до 15 років в’язниці

Чергова колаборантка, яка працювала на ворога, отримала свій вирок. Зрадниця з Луганщини, яка "зливала позиції" ЗСУ ворогу, наступні 15 років проведе у тюрмі. 

Про це інформує Офіс Генпрокурора. 

“Прокурори у суді довели, що засуджена з 24 лютого по жовтень 2022 року, перебуваючи на території Луганської області, збирала та передавала представнику рф  інформацію щодо розташування військової техніки Збройних Сил України в м. Сєвєродонецьк”, - йдеться у повідомленні. 

Окрім того, що зрадниця "зливала" позиції ЗСУ, вона також доповідала своєму “куратору” про громадян, які виступали проти росії та окупації, а також були учасниками мітингів за Україну. Вказані дані призначена Москвою “окупаційна влада” використовувала для затримання цих осіб та їхньої ліквідації.

Жінку засудили за статтею про державну зраду, яка передбачає 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше цього дня СБУ затримала старосту одного із селищ Київської області. Його підозрюють у тому, що він надав російським окупаційним військам маршрути доріг для наступу на столицю.

Як писав "Ми-Україна" раніше, палата представників Білорусі затвердила проєкт змін до Кримінального кодексу держави, який передбачає смертну кару за державну зраду.

Депутати також затвердили можливість запровадження штрафу за скоєння “злочинів проти миру та безпеки людства, громадської безпеки, безпеки руху, здоров’я населення та держави”. Розмір такого штрафу – до 50 тис. базових величин (близько 2,7 млн грн).

Головне