Зловили на гарячому: СБУ затримала чоловіка, який коригував ракетні удари по Харкову

Зловили на гарячому: СБУ затримала чоловіка, який коригував ракетні удари по Харкову

Служба безпеки України затримала агента ФСБ рф, який коригував російські удари по Харкову. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що зловмисника затримали під час дорозвідування місць ворожих "прильотів" в обласному центрі. 

Силовики розповіли, що за вказівкою російських загарбників чоловік об’їзджав регіон та приховано фіксував наслідки російських повітряних атак.

Варто зауважити, що противника цікавила інформація про можливі вогневі ураження місцевих заводів оборонно-промислового комплексу України. 

Чоловік через сім-карти російських мобільних операторів відправляв своєму “куратору” координати інфраструктурних об’єктів Харківської області. 

За виконані завдання агент ФСБ отримував від ворога фінансову нагороду, яка надходила на його криптогаманець.

“Встановлено, що розвіддані потрібні були загарбникам для підготовки нових і коригування повторних ракетних та дронових ударів по прикордонному регіону”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що СБУ повідомила про підозру агенту російської федерації, який готував теракт у метрополітені Києва.

Як писав "Ми-Україна" раніше, працівники Державне бюро розслідувань повідомили про підозру високопосадовцю Головного управління ДСНС України в Києві, який кілька років не декларував майно дружини на майже 13 мільйонів гривень. 

 

Головне