"Зливав" маршрути руху ешелонів ЗСУ: на Харківщині СБУ затримала залізничника

СБУ висунула звинувачення працівнику залізниці, якого підозрюють у колабораціонізмі. За даними слідства, цей робітник передавав російським загарбникам інформацію про пересування військових потягів Збройних Сил України. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"За даними слідства, залізничник потрапив "до уваги" ГРУ як активний користувач прокремлівських Телеграм-каналів, де залишав свої антиукраїнські коментарі", - йдеться у повідомленні.

Чоловік збирав інформацію про залізничні маршрути, якими ЗСУ переправляє важке озброєння та боєприпаси на передову. Затриманий також намагався виявити локації фортифікаційних споруд та укріпрайонів оборонців Харкова.

Слідчі Служби безпеки повідомили чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у ніч на 13 березня 2024 року жителі значної частини України та прикордонних областей рф стали свідками незвичайного явища в небі. Незабаром після півночі в соціальних мережах та телеграм-каналах обох країн почали з'являтися повідомлення про загадковий сяючий об'єкт, що пролетів над територією від Одеської області в Україні до Бєлгородської та Курської областей у росії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти продовжують тероризувати цивільне населення Нікополя щоденними обстрілами. Останній - із застосуванням артилерії - забрав життя однієї особи та поранив ще трьох.

Головне