"Зливала" локації блокпостів біля Харкова: СБУ затримала інформаторку рф

Контррозвідка Служби безпеки України затримала ще одну російську інформаторку на Харківщині, яка передавала російському агресору інформацію про розташування українських військ.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що зловмисниця об’їжджала східні околиці міста, приховано фіксуючи локації блокпостів та укріплень ЗСУ. Вона також намагалася визначити кількість військовослужбовців та бойової техніки на військових об’єктах.

Інформацію вона передавала через Телеграм-канал, керований російською розвідкою.

"Служба безпеки завчасно викрила підривну діяльність фігурантки і затримала її у власному помешканні. Одночасно з цим було проведено комплексні заходи для убезпечення локацій Сил оборони", - йдеться у дописі.

За даними слідства, затриманою виявилася 36-річна лаборантка з поліклініки в передмісті Харкова. Маючи прокремлівські погляди, вона намагалася налагодити співпрацю з російськими спецслужбами, передаючи їм закриту інформацію через російські пабліки, які використовуються для збору розвідданих про підрозділи ЗСУ.

Під час обшуків у її помешканні було вилучено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ в умовах воєнного стану). Наразі зловмисниця перебуває під вартою без права на заставу. Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, працівники ДБР висунули підозру колишньому міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, який у 2022 році намагався підбурити деяких українських посадовців до державної зради. 

Головне