“Злив” дані про позиції ЗСУ: львівському блогеру з п’ятої спроби обрали запобіжний захід

“Злив” дані про позиції ЗСУ: львівському блогеру з п’ятої спроби обрали запобіжний захід

У Львові обрали запобіжний захід блогеру, який розголосив інформацію про місцезнаходження ЗСУ шахрайським шляхом заволодів коштами громадян. Чоловіка помістили під варту на два місяці.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Суд обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою псевдоактивіста.

“Саме на такому запобіжному заході наполягали прокурори. За наслідками судового засідання клопотання задоволено у повному обсязі. Строк дії ухвали - до 30 листопада 2024 року включно”, - йдеться у дописі.

25 вересня у Львові було повідомлено про підозру громадському псевдоактивісту, якому інкримінують розповсюдження інформації про місцезнаходження Збройних Сил України та шахрайство. СБУ розпочала обшуки у помешканні львівського активіста.

Київський суд 30 вересня не зміг обрати запобіжний захід скандальному активісту, якого підозрюють у незаконному розголошенні позицій ЗСУ та шахрайстві. Це була третя невдала спроба.

Що відомо

 

За даними слідства, у січні цього року, позиціонуючи себе як активіст, чоловік провів прямий ефір, під час якого розкрив інформацію про розташування особового складу одного з відділів територіального центру комплектування Рівненщини, що могло призвести до їх ідентифікації на місцевості. 

Після цього підозрюваний опублікував відеозапис ефіру на своїх сторінках у Facebook та Telegram, що може бути використано країною-агресором у війні.

Крім того, підозрюваний проводив курси з журналістики та правозахисної діяльності, де шахрайським методом отримував кошти громадян. Він оголосив про проведення “інтенсивів” у соціальних мережах, стягуючи 7 000 грн з особи за курси та “посвідчення журналіста” від заснованої ним громадської організації.

За попередньою інформацією, постраждалі, які скористалися цими “послугами”, отримали фіктивні посвідчення. 

За даними у ЗМІ, мова йде про Остапа Стахіва.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала на Вінниччині агента рф, який відстежував рух колон ЗСУ, щоб передати інформацію для нанесення ударів.

Головне