З'явилися супутникові знімки руйнувань на пункті пропуску "Суджа" у Курській області рф

З'явилися супутникові знімки руйнувань на пункті пропуску

Нещодавно отримані супутникові знімки виявили суттєві пошкодження автомобільного пропускного пункту Суджа в Курській області. Руйнування стали наслідком інтенсивних бойових дій у цьому прикордонному районі. 

Знімок за 6 серпня та порівняння із більш старим знімком оприлюднила російська служба "Радіо Свобода". У публікації зауважили, що раніше світлину пункту пропуску, яку зробив український дрон, опублікували російські та українські Telegram-канали.

"Поки що незрозуміло, чи йдеться про наслідки українського обстрілу та ударів дронами, чи, навпаки, МАПП було пошкоджено внаслідок дій у відповідь російської армії", — зауважили російські журналісти.

Напередодні проросійські Telegram-канали почали поширювати інформацію про спробу прориву у Курську область підрозділів ЗСУ. Українська сторона жодних офіційних коментарів щодо дій у прикордонні на Сумщині не робила.

Українські підрозділи увійшли у два прикордонні районні центри Курської області — Коренево і Суджа.

Це означає, що просування уже відбулося на 25 кілометрів від кордону з Україною.

“Бойові дії зараз тривають безпосередньо в межах населених пунктів”, — написав він.

Нагдаємо, в ООН повідомили, що понад 95% українських військовополонених зазнали тортур у росії. Про це повідомила очільниця моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Даніель Белл.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на окупованій Запорізькій АЕС перебуває близько тисячі російських військових, озброєних у тому числі й фугасною зброєю. Про це міський голова Енергодара Дмитро Орлов розповів в інтерв'ю німецькому виданню "Taz".

Головне