Зі своїми запасами ракет рф може і буде продовжувати такі атаки, – Умєров

Зі своїми запасами ракет рф може і буде продовжувати такі атаки, – Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров прокоментував нічну та ранкову атаку росії на Україну, яка відбулась у п'ятницю, 29 грудня. За його словами, з такими запасами ракет, які є в держави-агресора, вони можуть і будуть продовжувати подібні атаки.

Про це очільник оборонного відомства написав на сторінці у Facebook. Він зазначив, що для таких ударів російські війська багато місяців накопичували ракети. Тож тепер вони можуть обстрілювати житлові будинки, торговельні центри, лікарні та мирні українські міста.

Умєров також зазначив, що це була наймасованіша атака з повітря за цю війну, яка призвела до вбивства та поранення українських громадян та до руйнування інфраструктури.

"Знову й знову росія демонструє всьому світу, що не має іншої мети, ніж терор, ніж вбивства, ніж геноцид українців. За кожен з цих злочинів буде справедливе покарання", - наголосив міністр оборони.

Він висловив подяку кожному солдату та офіцеру сил протиповітряної оборони, які своїм професіоналізмом мають можливість зривати підступні плани ворога, аби зламати нашу волю до боротьби та перемоги.

"Очевидно, що з такими запасами ракет, які є в держави-агресора, вони можуть і будуть продовжувати такі атаки. Зі свого боку продовжуємо роботу з урядами країн-партнерів щодо надання Україні достатньої кількості засобів ППО, щоб убезпечити наш народ від смертельної небезпеки майбутніх атак", - додав Рустем Умєров.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, внаслідок агресії росіян у Львові загинув відомий баскетболіст, тренер та майстер спорту Bіктор Кобзистий.

Головне