Житель Хмельниччини хотів продати людину для жебрацтва

Житель Хмельниччини хотів продати людину для жебрацтва

Житель Хмельниччини хотів продати людину для жебрацтва. Зловмисника затримали під час передачі чоловіка з інвалідністю третім особам у столицю. Такі послуги він оцінив у 10 000 гривень. Про це повідомляє Хмельницька обласна прокуратура.

“За даними слідства, підозрюваний, користуючись уразливим станом місцевого жителя, людини з інвалідністю 3 групи, планував передати його для зайняття жебрацтвом у Києві. Коли чоловік відмовився, пригрозив фізичною розправою”, – йдеться у повідомленні.

За передачу особи він отримав від "замовника" 10 000 гривень. Вказав, що і в подальшому готовий підшуковувати громадян соціально незахищених категорій.

Ділка затримали правоохоронці. Хмельничанину повідомлено про підозру за фактом торгівлі людьми (ч. 1 ст. 149 КК України). Подібні дії караються позбавленням волі терміном від трьох до восьми років.

Раніше чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки, грабежі та торгівлю наркотиками.

Нагадаємо, у Тернопільській області впіймали посадовця військкомату та чотирьох його спільників, які переправляли військовозобов’язаних за кордон. Групі осіб повідомлено про підозру.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України затримала керівника військкомату в Полтавській області на хабарі. Він вимагав 70 тис. гривень у власника місцевого підприємства. При цьому хабар призначався за надання довідок про зняття комерційних транспортних засобів з військового обліку. Цей документ необхідний, аби переоформити автомобілі у сервісних центрах МВС в умовах воєнного стану.

Головне