Жовтень 2023 року може стати найтеплішим в історії людства, - прогноз науковців

Жовтень 2023 року може стати найтеплішим в історії людства, - прогноз науковців

Для частини країн Європи, серед яких Польща, Франція та ФРН, цьогорічний вересень став найспекотнішим від початку ведення відповідних спостережень. Науковців прогнозують, що і жовтень 2023 року проходитиме з непритаманними йому високими температурами.

Як пише The Guardian, поточний місяць, ймовірно, стане найтеплішим жовтнем в історії людства.

Метеорологічне агентство Météo-France прозвітувало, що середня температура в Франції у вересні становила 21,5°C. Цей показник щонайменше на 3,6°C перевищує стандартний. Метеорологиня Крістін Берн заявила, що вересень 2023 року став найжаркішим з моменту початку реєстрації показників у 1900 році. Вона додала, що у певних регіонах країни середні температури були на 6°C вищими за середні вересневі значення упродовж останніх 30 років.

Німецьке метеобюро DWD повідомило, що цьогорічний вересень для країни став рекордно теплим. Температура в середньому була на 4 градуси вище за зафіксований базовий рівень 1961-1990 років.

У Бельгії населення та вчені не бачили настільки спекотного вересня принаймні з 1961 року.

"У Бельгії ще ніколи не було такого теплого вересня", - наголосив Девід Деенау з Бельгійського королівського метеорологічного інституту.

І в Інституті погоди Польщі також заявили, що температури вересня 2023 року були на 3,6°C вище за стандарт і стали найспекотнішими за століття.

Як писав "Ми-Україна", на початку осені Кліматичний моніторинг ЄС повідомив, що середні глобальні температури в літній період у північній півкулі були найвищими за всю історію спостережень. Науковці вважають, що поточний 2023 стане найспекотнішим роком в історії людства.

Головне