Жовква: Жоден з партнерів не говорить, що нам треба домовлятися з росією

Жовква: Жоден з партнерів не говорить, що нам треба домовлятися з росією

Жоден з партнерів на сьогоднішній день не говорить про те, що Україні треба домовлятися з росією заради закінчення війни.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

Він зазначив, що мова не тільки про європейських чи євроатлантичних партнерів, а й про Африканський континент, Латиноамериканські держави.

"Ці спекуляції, які з'являються в пресі, складаються росією - вони зрозумілі, адже росія хоче мир на своїх умовах. Але на сьогодні не можу надати жодного підтвердження, що наші партнери схиляють Україну до таких умов", - розповів заступник керівника ОП.

Нагадаємо, росія не братиме участь у зустрічі радників із нацбезпеки та політичних радників, яка пройде у Саудівській Аравії, повідомив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква. Країни глобального Півдня, які братимуть участь в заході, мають свої власні контакти із російською стороною. Саме тому вони також можуть надати росіянам необхідну інформацію.

На зустріч у Саудівській Аравії щодо Формули миру президента України Володимира Зеленського можуть приїхати понад 30 країн. Підтвердження участі делегацій ще тривають. Головна мета цієї зустрічі – отримати узгоджене розуміння усіма учасниками процесу, “кожною країною – від Польщі до Бразилії – 10 пунктів Формули миру, їхніх формулювань”.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна за майже сім місяців поточного року отримала від міжнародних партнерів понад 23 млрд гривень для фінансування дефіциту бюджету

Головне