Жовква: росія не братиме участь у зустрічі радників у Саудівській Аравії

Жовква: росія не братиме участь у зустрічі радників у Саудівській Аравії

росія не братиме участь у зустрічі радників із нацбезпеки та політичних радників, яка пройде у Саудівській Аравії.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Сьогодні росія не може і не повинна бути присутня на такому форматі. Хто може донести меседжі до росії? Ну, по-перше, зараз у нас глобально-інформаційний простір. Меседжі України дуже легко почути, їх навіть не треба доносити. Президент Зеленський постійно говорить про це з усіх високих трибун", - пояснив заступник керівника ОП.

Жовква додав, що країни глобального Півдня, які братимуть участь в заході, мають свої власні контакти із російською стороною. Саме тому вони також можуть надати росіянам необхідну інформацію.

Нагадаємо, на зустріч у Саудівській Аравії щодо Формули миру президента України Володимира Зеленського можуть приїхати понад 30 країн, заявив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква. За його словами, підтвердження участі делегацій ще тривають. Головна мета цієї зустрічі – отримати узгоджене розуміння усіма учасниками процесу, "кожною країною – від Польщі до Бразилії – 10 пунктів Формули миру, їхніх формулювань".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак підтвердив, що пройде саміт щодо Формули миру Володимира Зеленського в Саудівській Аравії. За його словами, перша зустріч в такому форматі, яку готували, вже відбулася в червні у Копенгагені.

Головне