Житомирщина та штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирщина та штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У ході зустрічі був підписаний Меморандум про співпрацю між Житомирською областю та штатом Індіана.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зеленський висловив вдячність Холкомбу за підтримку України та інтерес до регіональної співпраці. Він зазначив, що кілька європейських держав вже взяли шефство над українськими областями: Данія підтримує Миколаївську область, Німеччина – Чернігівську, Чехія – Дніпропетровську. Президент підкреслив, що такі регіональні зв'язки важливі для розвитку бізнесу, спільних проєктів та відновлення інфраструктури.

У присутності президента голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко та губернатор Індіани Ерік Холкомб підписали угоду про економічну, академічну та культурну співпрацю між Житомирщиною та штатом Індіана.

Ця угода передбачає поглиблення економічних відносин, залучення інвестицій, розвиток торгівлі, а також обмін досвідом у сферах сільського господарства та високих технологій.

Крім того, меморандум сприятиме розвитку партнерства між освітніми та науковими закладами, а також культурними установами, театрами, музеями та творчими спільнотами Житомирщини й Індіани.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, румунський парламент прийняв рішення про передачу Україні на безоплатній основі системи протиповітряної оборони Patriot.

Головне