Житель Київщини вкрав картку загиблого члена екіпажу в авіакатастрофі у Броварах та користувався нею

Житель Київщини вкрав картку загиблого члена екіпажу в авіакатастрофі у Броварах та користувався нею

Житель Київщини користувався банківською карткою загиблого у січні минулого року в Броварах члена екіпажу гелікоптера ДСНС. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції у Київській області.

За даними правоохоронців, чоловік привласнив мобільний телефон та візитницю з банківською карткою одного із загиблих у Броварах. Речі зловмисник знайшов на місці авіакатастрофи, в якій загинуло все керівництво МВС.

"У січні 2023 року на місці авіатрощі - падіння гелікоптера ДСНС, чоловік заволодів чужою розрахунковою карткою. Згодом виявилося, що власником картки був один із членів екіпажу.

Слідчі Броварського управління поліції Київщини з’ясували, що правопорушник привласнив банківську картку та надалі розрахувався нею 14 разів при придбанні різних товарів та знятті готівки", - йдеться у повідомленні.

Також у поліції зазначили, що правопорушником виявився 35-річний уродженець Дніпровщини. Під час обшуків у нього виявили речові докази, які вказували на його причетність до заволодіння чужим майном.

Зловмисника затримали та оголосили йому підозру за фактом крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану та привласнення офіційних документів (ч. 4 ст. 185 та ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу України). Йому загрожує до 8 років ув'язнення.

Водночас у Київській обласній прокуратурі додали, що зловмисник скористався скупченням людей, які надавали допомогу постраждалим на місці авіакатастрофи. Доступ до рахунків він отримав за допомогою телефону загиблого. 

"Гроші знімав у банкоматі, касах магазинів та витрачав на онлайн-розваги. Сума завданих збитків встановлюється. Про списання коштів з поточного та кредитного рахунків стало відомо під час оформлення спадщини. Дружина загиблого звернулась із заявою до правоохоронців", - зазначили у прокуратурі.

Як повідомляли "Ми-Україна", Державне бюро розслідування у листопаді завершило розслідування щодо загибелі керівництва МВС у Броварах. Встановлено, що посадовці допустили порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що й призвело до загибелі людей.

Головне