"Жахливий спосіб померти": сильна спека вбиває робітників в Італії

В Італії через аномальну спеку вмирають люди. Лише за останній тиждень за офіційними даними в країні від впливу рекордних температур померли шестеро людей. Як пише The Guardian, справжні цифри можуть бути вищими.

Сильну спеку в Іспанію приніс антициклон Каронте, який "допоміг" Риму оновити температурний рекорд та підняти показник ртутного стовпчика майже до 47 градусів Цельсія на Сицилії.

У всіх загиблих, окрім 44-річного дорожнього робітника, який втратив свідомість при нанесенні розмітки в Мілані після чого помер у лікарні, були проблеми з серцем.

Серед жертв екстремальної спеки - 75-річний Чиро Адінольфі. Він помер на очах у свого сина, також робітника, при управлінні краном на будівельному майданчику складу Amazon в Єзі. Інший загиблий - пекар Оліндо Зуанон - зомлів на очах у своєї дружини в їх магазині, а пізніше помер у лікарні. За словами медпрацівників, у 63-річного чоловіка була температура близько 42 градусів.

Робітники по всій Італії погрожують оголосити загальнонаціональний страйк, а профспілки вимагають запровадити відпустки через спеку.

"Співробітникам слід надавати оплачувану відпустку, коли температура повітря перевищує 35°C. Вони також не повинні працювати в найспекотніші години дня. Для них мають бути створені затінені зони, де вони матимуть змогу робити перерви і забезпечуватися водою", - сказав Сальваторе Кутайя, генеральний секретар міланського підрозділу профспілки FenealUil.

Видання пояснює, що існує одразу декілька способів померти від спеки. У певних випадках тепловий удар людину вбиває відразу, тому що її тіло стає надто гарячим, щоб органи могли нормально функціонувати працювати. Інші вмирають від зневоднення, а у багатьох людей, особливо із захворюваннями серця та легень, швидший кровотік призводить до серцево-судинної недостатності.

Загроза, які свідчать дані науковців, існує не лише для людей старшого віку.Молодь також може загинути в умовах надмірної спеки, особливо "у випадках великих фізичних навантажень, часто у поєднанні з обладнанням або одягом, що перешкоджає тепловіддачі".

Як писав "Ми-Україна" раніше, аномальна спека загрожує продовольчій безпеці планети. Науковці попереджають, що хвилі тепла, які слідують одна за іншою, можуть істотно обмежити здатність природи забезпечити людство харчовими продуктами.

Головне