"Зерно з України": Швейцарія виділить понад €3 млн

Швейцарія надасть 3 мільйони франків (понад 3 мільйони євро) Всесвітній продовольчій програмі через ініціативу "Зерно з України".

Про це інформує посольство Швейцарії в Україні в соцмережі X.

Президент Швейцарії Ален Берсе оголосив на саміті з продовольчої безпеки в Києві, що Швейцарія внесе свою підтримку для допомоги постраждалим, перераховуючи 3 мільйони франків до Всесвітньої продовольчої програми.

Зазначено, що через повномасштабну війну рф близько 11 мільйонів людей в Україні потребують продовольчої допомоги. 

Крім того, Швеція надасть Україні ще понад 8,7 млн євро в рамках ініціативи на "Зерно з України".

"Радий оголосити, що Швеція надасть ще 100 млн шведських крон (понад 8,7 млн євро) на реалізацію ініціативи "Зерно з України" через Всесвітню продовольчу програму. Україна продовжує робити свій внесок у глобальну продовольчу безпеку попри те, що Росія продовжує свою агресивну війну", – повідомив прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон.

Фінляндія також надасть додатково 3 мільйони євро для підтримки продовольчої безпеки в Україні, зокрема на підтримку експорту зерна та допомогу в розмінуванні сіл.

Литва, в рамках ініціативи "Зерно з України", виділить до кінця року 2 мільйони євро та готова підвищити транзитні спроможності балтійських портів для українського експорту.

Довідка.

У Києві 25 листопада відбувся другий саміт української гуманітарної ініціативи "Grain from Ukraine" ("Зерно з України") під егідою Президента України, результати якого вилилися у спільну заяву, підтриману 23 країнами.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, іноземні ЗМІ показали роботу ППО у Києві - у Повітряних силах відреагували.

Головне