Землетрус у Марокко: загинуло понад 2100 осіб

Землетрус у Марокко: загинуло понад 2100 осіб

У п'ятницю ввечері, 8 вересня, у Марокко стався землетрус, який оцінили на 7 балів. Внаслідок нього загинуло понад 2100 осіб, ще 2400 постраждали.

Про це повідомило видання Al Jazeera. За інформацією МВС країни, цей землетрус став найбільшим за останні 120 років.

Наразі рятувальникам важко добиратися до найбільш постраждалих регіонів через великі завали на дорогах. Загибель людей у результаті землетрусу зареєстрована у дев'яти провінціях та префектурах. Епіцентр знаходився в районі Ігіль у провінції Ель-Хауз.

Низка країн вже надали допомогу постраждалим регіонам. Наприклад, влада Катару відправила до Марокко сім пошуково-рятувальних вертольотів, намети, медичне обладнання та продукти харчування. Міжнародний Комітет Червоного Хреста виділив приблизно 1 млн доларів зі свого фонду з надзвичайних ситуацій для підтримки філії організації в Марокко.

Загалом наразі відомо по 2122 загиблі особи та про 2420 постраждалих.

Нагадаємо, у Марокко зростає кількість загиблих внаслідок нічного землетрусу. Відомо, що багато загиблих під час землетрусу перебували у важкодоступних районах на південь від Марракеша. Наразі рятувальники працюють над розчищенням доріг, аби дати можливість швидкій допомозі дістатись до жителів, які постраждали від стихійного лиха.

Зазначається, що під час землетрусу деякі будівлі обвалились, а на частині стін середньовічного міста з’явилися великі тріщини.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, потужний землетрус у Марокко відбувся в п’ятницю, 8 вересня, ввечері. Геологічна служба США (USGS) повідомила, що цей землетрус, магнітудою 6,8, був найсильнішим в країні за останні роки.

Головне