Зеленський зустрівся з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн

Зеленський зустрівся з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн

Президент України Володимир Зеленський зустрівся в Києві з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, яка прибула до української столиці напередодні

"Розпочинаємо два дуже важливі євроінтеграційні дні в Україні. Це час, коли наші спільні домовленості та рішення тут, у Києві, означатимуть зміцнення всієї Європи", - повідомив глава держави. 

Нагадаємо, це четвертий візит фон дер Ляєн в Україну від початку повномасштабної війни. Цього разу вона приїхала до Києва разом зі своєю командою комісарів. За її словами, цей візит має на меті продемонструвати, що “ЄС як ніколи твердо підтримує Україну”. 

3 лютого у Києві відбудеться саміт Україна-ЄС. Однією з тем стануть попередні переговори щодо вступу країни до європейської спільноти. 

Як писав “Ми-Україна” раніше, Європейський Союз підготує ще 15 тис. українських військових, а також виділить 25 млн євро на розмінування. Спеціальні навчання включатимуть технічний інструктаж для нового озброєння, у тому числі танків Leopard 2. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.