Зеленський зустрівся з прем'єром Фінляндії: про що говорили

Зеленський зустрівся з прем'єром Фінляндії: про що говорили

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з премʼєр-міністром Фінляндії Петтері Орпо, який прибув в Україну з робочим візитом. Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

Співрозмовники обговорили оборонну та безпекову співпрацю в Україні.

Орпо додав, що Фінляндія надасть Україні 18-й пакет військової допомоги. 

“Фінляндія вже надала Україні допомогу в розмірі €1,7 млрд.Ми зараз готуємо черговий 18-й пакет допомоги. Туди увійде важке озброєння, боєприпаси… Ми маємо поставити остаточно наприкінці цього тижня. Це дуже хороший пакет. Там дуже потрібні матеріали, - зазначив премʼєр-міністр.

Зеленський висловив подяку Фінляндії та додав, щоце дуже потрібні боєприпаси та артилерія для українських захисників.

"Дякую за постійну практичну допомогу Фінляндії для України - військову, гуманітарну, санкційну. За солідарність вашої держави з нашою у боротьбі за свободу й незалежність. Та за спільну роботу заради реалізації Формули миру. Безпека важлива для всіх", – наголосив український президент. 

Також глава нашої держави зауважив, що Петтері Орпо візьме участь у третьому саміті Кримської платформи. Це означає, що Фінляндія й надалі буде надійним захисником нормального життя у Європі та Україні.

Нагадаємо, що президент Португалії Марселу Ребелу де Соуза вперше прибув з візитом до Києва і вже відвідав Бучу. 

Як повідомляли “Ми-Україна”, до Києва прибув президент Литовської Республіки Ґітанас Науседа, щоб разом із українським народом відсвяткувати День Незалежності. 

Головне