Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Болгарії

Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Болгарії

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим. Про це повідомляє пресслужба глави української держави. 

Відомо, що зустріч відбулася у межах саміту Україна - Балкани, який пройшов у Афінах.

Зеленський та керівник уряду Болгарії обговорили співпрацю для захисту України та приділили особливу увагу ситуації в Чорноморському регіоні. 

Також вони обговорили співпрацю чорноморських держав задля гарантування сталої безпеки в Чорному морі та функціонування "зернового коридору" альтернативними шляхами.

"Вдячний Болгарії за засудження одностороннього виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи. Україна готова використовувати альтернативні шляхи для "зернового коридору". Розраховуємо на підтримку Болгарії в цьому", - сказав Зеленський.

Український президент подякував Денкову за підтримку Української формули миру та готовність болгарської сторони взяти участь у реалізації її конкретних пунктів. 

Зеленський також відзначив приєднання Болгарії до Спільної декларації про підтримку України, ухваленої країнами G7 на Вільнюському саміті НАТО.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський у неділю, 20 серпня, вже вирушив із візитом до Данії. Це сталося одразу після поїздки глави держави в Нідерланди.

Як писали “Ми-Україна” раніше, президент України Володимир Зеленський прибув у Нідерланди, де зустрівся з прем’єр-міністром країни Марком Рютте.

Головне