Зеленський зустрівся з головою Президії Боснії і Герцеговини та обговорив спільну мету

Зеленський зустрівся з головою Президії Боснії і Герцеговини та обговорив спільну мету

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з головою Президії Боснії і Герцеговини Желько Комшичем та обговорив з ним спільну мету.

Про це повідомила пресслужба глави української держави. Як зазначається, президент також зустрівся з членом Президії Боснії і Герцеговини Денісом Бечіровичем.

Боснійські посадовці прибули з візитом у нашу країну для участі в третьому саміті міжнародної Кримської платформи.

При цьому Володимир Зеленський подякував співрозмовникам за надання їхньою країною фінансової підтримки Україні в умовах повномасштабної російської агресії. Президент також відзначив важливість приєднання Боснії і Герцеговини до санкційної політики ЄС проти росії.

"Дякую вам за візит до України в День Державного прапора, для нас це велика честь. Також хочу подякувати за підтримку нашого суверенітету й територіальної цілісності, за підтримку та участь у саміті міжнародної Кримської платформи", – підкреслив глава держави.

Крім того, Зеленський висловив подяку Боснії і Герцеговині за підтримку резолюцій щодо територіальної цілісності й суверенітету України, зокрема в межах ООН.

Він обговорив із головою і членом Президії Боснії і Герцеговини подальші перспективи щодо посилення взаємодії між двома країнами. Зеленський наголосив, що Україну та Боснію і Герцеговину об’єднує спільна мета – членство у Європейському Союзі.

Президент також висловив сподівання, що Боснія і Герцеговина знайде можливість приєднатися до практичної реалізації Української формули миру.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, генеральний прокурор України Андрій Костін разом з президентом Португалії Марселем Ребел де Соза відвідав Бучу, яку на початку повномасштабної війни частково зруйнували російські окупанти.

Головне